Išči

Dogodki

Poslanski večer: Jelka Godec in Žan Mahnič

Že po letu in pol vlade Roberta Goloba je politično prizorišče zelo razgreto, notranjih bojev, zarečenega kruha in bumerangov pa toliko, da jih komajda še štejemo. O aktualnih političnih razmerah bosta razpravljala vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jelka Godec in poslanec Žan Mahnič. Pridružite se nam v petek, 17. novembra, ob 18. uri v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Dolga Gora.

Obiski na terenu

Vedno sem na voljo za pogovor preko telefona, ob kavi ali pri vas doma. Dialog z volivci, razumevanje njihov želja, potreb in idej, so nepogrešljivi elementi mandata poslancev v Državnem zboru. Če želite deliti nove ideje, konstruktivne kritike ali pa se samo pogovoriti, me kontaktirajte na jelka.godec@sds.si - prihodnost Slovenije je vendarle vaša!

Pretekli dogodki


Pogovorni večer s poslanci SDS

V petek, 1. aprila 2022, sem se udeležila pogovornega večera s poslanci SDS. Govorili smo o delu poslancev in vlade za državljanje Slovenije, naših izkušnjah in vtisih preteklih dveh let ter ciljih za prihodnost. Nekaj utrinkov iz pogovora:
 👉 Poslanec dela za vse državljane, in s tem tudi za lokalno okolje. Sedanja vlada je prepoznala nujnost nekaterih projektov v občinah Šentjur in Dobje. Če se danes peljete skozi naše kraje, se boste vozili vsaj pol ure dlje, ker se toliko gradi! 
👉 V SDS nam je zelo pomembno, da kandidati prihajajo iz okolja, v katerem kandidirajo. Veliko drugih strank in list ima 'uvožene' kandidate iz drugih krajev. Takšen poslanec ne pozna lokalne problematike in je zato tudi ne bo naslavljal v Državnem zboru. 
👉 Vsi Covid ukrepi so bili sprejeti v sodelovanju s stroko. Ker pa niso bili po standardih SD in Levice, smo poslušali obratno. Če bi popolnoma zaprli še industrijo in gospodarstvo, bi bilo stanje danes veliko slabše.

Javna tribuna 'Brezskrbna jesen življenja: naša pravica'

V četrtek, 31. marca, sem v IKC Šentjur gostila govorce Romano Tomc (Evropski parlament, Cveta Uršiča (MDDSZ) in Janeza Sušnika (ZDUS) na javni tribuni o urejenosti področja tretjega življenja v Sloveniji.

Razprava je tekla o Zakonu o dolgotrajni oskrbi, pokojninskem sistemu in reformi, ter vlaganju v infrastrukturo za starejše, kot je npr. e-oskrba in domovi za starejše. Nekaj utrinkov iz dogodka: 

Romana Tomc: "Brez Jelke zakona o dolgotrajni oskrbi ne bi bilo. Bdela je nad usklajevanji, spodbujala in usklajevala med ministrstvi in pripomogla k temu, da je bil na vladi obravnavan usklajen predlog zakona." "Zakon o dolgotrajni oskrbi je dejstvo, je nov začetek v urejanju področja skrbi za starejše in tiste, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo. Finančna sredstva za izvajanje dolgotrajne oskrbe je zagotovila ta vlada in sicer iz različnih virov. Kdor pravi, da to ne drži, zavaja." "Evropska sredstva za področje oskrbe starejših so vedno bila. Vendar jih prejšnje vlade niso znale ali niso želele izkoristiti. Sedanja vlada je uspela in namenja veliko EU sredstev za razvoj na področju dolgotrajne oskrbe."

Cveto Uršič: "MDDSZ je v času sedanje vlade opravilo ogromno dela pod težkimi pogoji. Najprej Covid epidemija, ki je zahtevala veliko usklajevanj, odrekanj, odzivanj in kadrovskih reševanj. Sedaj pa zaradi ukrajinske krize rešujemo problematiko beguncev, predvsem mladoletnih otrok. Vendar zmoremo." "V dveh letih smo vložili veliko dela, naporov in finančnih sredstev za novogradnje DSO ali rekonstrukcije DSO, vse z namenom povečanja števila razpoložljivih postelj in za dvig kakovosti v DSO." "Pred nami je nov izziv, sprememba pokojninskega sistema. Imamo načrte in izvedli jih bomo takoj na začetku mandata, ki sledi."

Janez Sušnik: "Jelka je bila vedno pripravljena prisluhniti upokojencem in za njih kaj postoriti, nikoli ni rekla ne. Zato sem z veseljem prišel na to javno tribuno in se ji tudi zahvaljujem." "S to vlado, ki je začela sistematično podeljevati koncesije in urejati področje dolgotrajne oskrbe, lahko rečem, da je to nov začetek za dolgotrajno oskrbo." “Pod to vlado smo se usklajevali za pokojnine in večino naših poredlogov je bilo upoštevanih. Smo zelo zadovoljni z delom te vlade na področju pokojnin."

Letna konferenca OO SDS Šentjur

V torek, 22. marca 2022, sem se udeležila letne konference OO SDS Šentjur, na kateri smo gostili ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. 

Ob pregledu preteklega dela in načrtih za naprej ter povečanju članstva v lanskem in letošnjem letu, ostaja SDS največja stranka v Šentjurju z izdelano vizijo. Delamo za razvoj naših krajev in podpiramo aktivnosti sedanje vlade za decentralizacijo Slovenije. Razvojna usmerjenost sedanje vlade se vidi na gradbiščih po občini. Hvala svetnikom v občinskem svetu - Lovru Perčiču, Nevenki Gračner, Nadji Vuga, Zdravku Hriberniku, in Viliju Kramaršku - za sodelovanje in ideje. Mladim v SDM - Žigi Kresniku, Klemnu Mastnaku, Aleksu Senici in Tini Kroflič - za pozitivno energijo in vztrajnost. Starejšim članom - Francu Pevcu, Janku Pušniku, Jožetu Koržetu, Štefanu Tislu in Ludviku Žafranu - za izkušnje, ki jih delite z mladimi. Skupaj #GradimoSlovenijo.

Sajenje dreves ob svetovnem dnevu gozdov

V ponedeljek, 21. marca 2022, smo kandidati SDS, ki kandidiramo v 5. volilni enoti, obeležili svetovni dan gozdov.

Gozdovi pokrivajo skoraj eno tretjino zemljine površine in ljudem zagotavljajo les, gorivo, hrano in krmo, pomagajo pri boju proti podnebnim spremembam, zaščitijo biotsko raznovrstnost, tla, reke in rezervoarje ter služijo kot območja, kjer se ljudje lahko približajo naravi.

Zbrali smo se na turistični kmetiji Karničnik, od koder smo se odpravili do hriba Vodemlja pri Velenju. Tam je vsak izmed kandidatov posadil drevo in s tem simbolično pripomogel k ohranjanju okolja in gozdov v Sloveniji.
Foto: R. Rakun

Slavnostna akademija Slovenske demokratske stranke

V soboto, 12. marca 2022, sem se udeležila slavnostne akademije Slovenske demokratske stranke ob 33. obletnici SDS in 90. obletnici rojstva dr. Jožeta Pučnika v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 

Po slavnostnem govoru predsednika Janeza Janše je sledil še najslovesnejši trenutek akademije, in sicer podelitev najvišjih priznanj SDS. Ob tej priložnosti smo podeli 10 zlatih znakov SDS in 1 diamantni znak SDS. Diamantni znak je letos prejel Jožef Jerovšek, zlate znake pa Ivan Bračko, Anton Brecl, dr. Božidar Brudar, Alojz Čeh, Matjaž Kete, Jože Lajevec, Dragica Polajžer, Peter Škrlec, Peter Šturbej in Bogdan Volk. Več preberite tukaj.

Shod v podporo Ukrajini

V sredo, 2. marca 2022, sem se udeležila shoda v podporo Ukrajini,

Ostro obsojam Ruski napad na Ukrajino, samostojno in suvereno državo, ter tesno zaveznico EU in Slovenije. V Evropi leta 2022 samostojnost držav ne sme biti nekaj, kar je lahko ogrožano s strani samovoljnih voditeljev. Izražam polno podporo Ukrajini in želim, da bo vojne kmalu konec, s tem pa tudi trpljenja ukrajinskega prebivalstva, ki pogumno brani svojo domovino.
Foto: R. Rakun

Obisk Primorsko-Notranjske regije

V petek, 11. februarja sem obiskala Primorsko-Notranjsko regijo, kjer sem izvedla program obiska, načrtovanega za predsednika vlade RS Janeza Janšo. Obisk sem začela v Cerknici, na srečanju z županom Markom Ruparjem, in se udeležila delovnega posveta. Spregovorili smo predvsem o razvoju regije, izvedenih projektih in načrtih za prihodnost.

Po delovnem posvetu sem obiskala podjetje Hidravlik d.o.o. ter se udeležila delovnega kosila z župani. Kasneje sem obiskala še Kmetijo Slavec in Center Dina Pivka, kjer ozaveščajo o ohranjanju velikih zveri. Dan sem zaključila s srečanjem z županom Pivke, Robertom Smrdeljem, in tribuno z županom, gospodarstveniki in ostalo javnostjo. Več lahko preberete tukaj.
Foto: R. Rakun

Srečanje z župani Primorsko-Notranjske regije

Ministri mag. Andrej Vizjak, mag. Andrej Šircelj, Zvone Černač, državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec ter državni sekretar dr. Božo Predalič smo se 10. februarja 2022 srečali z nekaterimi župani ter predstavniki Primorsko-notranjske regijske koordinacije SDS.

Podpredsednica Slovenske demokratske stranke in državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec sem zbrane pozdravila v imenu predsednika vlade in SDS Janeza Janše. V svojem nagovoru sem predstavila dosežke vlade v dveh letih, osredotočila pa sem se predvsem na projekte v Primorsko-notranjski regiji. Povedala sem, da je bilo sprejeto veliko protikoronskih ukrepov, zaradi katerih je danes brezposelnost celo manjša kot je bila pred krizo, poleg tega pa se je sprejelo tudi zakon o dolgotrajni oskrbi ter ostale pozitivne spremembe na večini področij. Vlada je v tem mandatu izpogajala tudi evropska sredstva za razvojne ter infrastrukturne projekte, poleg tega pa tudi za okrevanje po epidemiji Covid-19. Na koncu sem predstavila aktualno gospodarsko, demografsko in epidemiološko sliko v regiji ter navedla projekte, ki jih je vlada izvedla oz. jih izvaja v Primorsko-notranjski regiji.

Več lahko preberete tukaj.

Pogovorni večer: Jelka Godec in Rado Pezdir

V torek, 1. februarja 2022, sem v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostila Rada Pezdirja, avtorja knjige Vzporedni mehanizem globoke države.

V pogovoru sva povzela delovanje globoke države vse od začetkov v letu 1991 pa do danes. Rado Pezdir, ki v knjigi svoja odkritja podpre tudi z uradno dokumentacijo, je naslikal podobo Slovenije, kot deluje danes. Mreža povezav, ki se je leta 1991 spletla med Udbo, politiko in slovenskim gospodarstvom na žalost še danes obvladuje slovenski politični, gospodarski in medijski prostor. 

Spominska slovesnost ob 19. obletnici smrti dr. Pučnika

V torek, 11. januarja 2021, sem se udeležila spominske slovesnosti ob 19. obletnici smrti dr. Pučnika. Slovesnost je v manjšem krogu zbranih potekala na pokpališču Črešnjevec pri Slovenski Bistrici, rojstnem kraju dr. Pučnika. Ob priložnosti sem v poklon osrednjemu utemeljitelju slovenske demokracije in države zrecitirala pesem Toneta Kuntnerja Zraven sem bil.

Del delegacije SDS so bili tudi generalni sekretar SDS Borut Dolanc, predsednik SDM Dominik Štrakl, poslanci Boris Doblekar, Suzana Lep Šimenko in Jožef Lenart ter predsednik OO SDS Slovenska Bistrica Žarko Furman. Predsednik SDS Janez Janša je ob položitvi cvetja imel tudi kratek nagovor. 

Več lahko preberete tukaj.
Foto: J. Potrpin

Obisk Vlade RS v Gorenjski regiji

V petek, 10. decembra 2021, sem se v okviru obiska Vlade RS na gorenjskem udeležila delovnega kosila s predsednikom vlade, Janezom Janšo, in ministrom za zdravje, Janezom Poklukarjem. Z župani Mestne občine Kranj, občine Radovljica in občine Jesenice, ter direktorjem Splošne bolnišnice Jesenice smo govorili o projektu regijske bolnišnice na Gorenjskem. Za regijsko bolnišnico so predvidene tri lokacije, v naslednji mesecih pa bo narejena analiza. S tem bo za bolnišnico izbrana najprimernejša lokacija. Pogovor je tekel tudi o novih izobraževalnih programih in gorenjski univerzi. 

Na kosilu so župani pohvalili delo vlade, vlaganje v razvoj te regije kakor tudi ostalih regij v Sloveniji. Poudarjena je bila tudi prošnja, da se s takšnim dobrim delom nadaljuje. Več o obisku Vlade RS v Gorensjki regiji lahko preberete tukaj.

111-letnica Šolskega centra Šentjur

V petek, 15. 10. 2021, sem se udeležila slavnostne prireditve ob 111-letnici ŠC Šentjur. Po prireditvi je potekala še otvoritev veterinarske specializirane učilnice in ogled razstave Skozi čas v prostorih Šolskega centra Šentjur.

ŠC Šentjur je ustanova z dolgo tradicijo, ki pa je vedno v koraku s časom. V prihodnje se bo v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo začela tudi gradnja nove telovadnice.

Več lahko preberete tukaj.
Foto: J. Potrpin

18. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

V nedeljo, 10. 10. 2021, sem se udeležila 18. vseslovenskega srečanja kmetov na Ponikvi. Ob srečanju je potekala tudi tradicionalna sveta maša v naši lepi cerkvi sv. Martina. Vodilno misel letošnjega srečanja »Očetov blagoslov otrokom dom podpira« sta v nagovoru in razmišljanju zbranim povzela celjski škof msgr. dr. Maksimiljan Matjaž in škof slovenske evangeličanske cerkve mag. Leon Novak, ki sta poudarila pomen ter vlogo očeta in matere pri širjenju pomena kmečkega dela, ki ne daje le vsakdanji kruh, ampak daje tudi dostojanstvo. 

Slavnostni govornik, prvi minister za kmetijstvo v samostojni Sloveniji prof. dr Jože Osterc je poudaril pomen družinskih kmetij, predvsem majhnih kmetij, ki naj bodo srž slovenske kmetijske politike. Potrebno je ohraniti te kmetije, ki ne dajejo le prihodek, pridelek naši družbi temveč so tudi braniki slovenske identitete. Z izgubo majhnih družinskih kmetij bomo izgubili tudi svojo identiteto. Ob tem pa se moramo zavedati, da je naša največja dobrina slovenska kmetijska zemlja.

Več o dogodku lahko preberete tukaj.

Podelitev Slomškovih priznanj

V soboto, 25.9.2021 sem na Slomškovem dnevu podelila Slomškova priznanja zaslužnim pedagogom ter osebnostim, ki imajo na področju vzgoje in izobraževanja pomembne dosežke naziv častni član.

Ob tej priložnosti sem se v govoru posvetila slovenskemu šolstvu, kot ga poznamo danes, ter vključila kratek razmislek o nalogi šole. V Slomškovih časih je šola imela tudi vzgojno nalogo, učila je šolarje etike in morale, danes pa ji je bila ta vloga odvzeta. Kaj je torej prihodnost šolstva v Sloveniji in za kaj se moramo zavzemati?

Več o tem lahko preberete tukaj.


Oddaja Tarča

V četrtek, 23. 9. 2021 sem na Televiziji Slovenija 1 sodelovala v oddaji Tarča na temo dobaviteljev v zdravstvu.

Oddajo si lahko ogledate tukaj.

Obisk Vlade Republike Slovenije

V občini Šentjur so 14.9. potekali naslednji obiski: 
  • Minister Aleš Hojs, Ministrstvo za notranje zadeve,
  • Ministrica dr. Simona Kustec, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,
  • Minister Jernej Vrtovec, Ministrstvo za infrastrukturo, 
  • Državni sekretar dr. Stanislav Raščan, Ministrstvo za zunanje zadeve.
Več lahko preberete tukaj.


V gosteh pri svetniški skupini SDS v Občinskem svetu Občine Šentjur

Že več let uspešno sodelovanje med občinskimi svetniki SDS Štore in tudi z vodstvom občine Štore.

Več lahko preberete v Štorskem občanu

E-novice

Ostanite v stiku