Išči

Obisk Primorsko-Notranjske regije

četrtek , 10 marec 2022

V petek, 11. februarja sem obiskala Primorsko-Notranjsko regijo, kjer sem izvedla program obiska, načrtovanega za predsednika vlade RS Janeza Janšo. Obisk smo začeli v Cerknici, kjer sem se srečala z županom Markom Ruparjem, in se udeležila delovnega posveta. Spregovorili smo predvsem o razvoju regije, izvedenih projektih in načrtih za prihodnost.
Po delovnem posvetu sem obiskala podjetje Hidravlik Servis d.o.o, ki se ukvarja s hidravličnimi komponentami. Ogledala sem si proizvodnjo in z vodstvom spregovorila o uspehih ter prihodnosti podjetja. Govorili smo tudi izobraževalnem sistemu ter njegovi vlogi v kreiranju kadra, ki ga kronično primanjkuje. Strinjali smo se, da je potrebno spodbujati sodelovanje med šolami in podjetji. Sledilo je delovno kosilo z župani.

Obiskala sem tudi Kmetijo Slavec, katere gospodar je prejel naziv inovativnega mladega kmeta 2021. Na kmetiji redijo avtohtone slovenske vrste, kmetija pa je tudi učna kmetija za šole. Srečala sem se tudi z županom Občina Pivka, Robertom Smrdeljem. Govorila sva o Muzeju vojaške zgodovine Pivka, ki postaja v širšem okolju edini muzej z večjimi eksponati, podobno kot muzeji v Nemčiji in Veliki Britaniji. Ogledala sva si tudi razstavo Centra Dina Pivka, ki ozaveščajo o ohranjanju velikih zveri. Zvečer je sledila še tribuna z županom, gospodarstveniki in ostalo javnostjo. Predvsem bi se rada zahvalila županu Pivke, Robertu Smrdelju, za gostoljubje in prijeten pogovor.

E-novice

Ostanite v stiku