Išči

Rekonstrukcija ceste Dole-Loče-Ponikva

Nedelja , 27 junij 2021

Po tem, ko je bila že leta 2008 cesta Dole-Ponikva-Loče uvrščena v proračun RS na pobudo takratnega SDS poslanca g. Jazbeca, župana Tisla ter podžupana Koržeta, so občani morali čakati več kot 10 let, da so se začela prva dela. Danes se dela na nekaterih odsekih že bližajo koncu, vendar pa pot do tega ni bila enostavna.
 
Po zagotovitvi sredstev v času druge Janševe vlade, so ta nato izginila med vlado Alenke Bratušek. Državna sekretarka Jelka Godec je že v svojem prvem poslanskem mandatu poskušala sredstva znova pridobiti s predlogi amandmajev proračuna, vendar pa takratna koalicija ni imela posluha. Proti so glasovali celo poslanci Državnega zbora Republike Slovenije iz Šentjurja, kar še dodatno oviralo trud za začetek del. Vseeno pa se je postopek nadaljeval s pomočjo Civilne iniciative za rekonstrukcijo ceste, ki je izvedla več sestankov pri županih občin, skozi katere teče cesta, ministrom za infrastrukturo ter predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. V času do začetka del novembra 2020 je državna sekretarka Jelka Godec na temo rekonstrukcije ceste sklicala poslanski večer, organizirala skupni sestanek poslancev z županom Šentjurja, ter na ministrico za infrastrukturo ter Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo naslovila več vprašanj.
 
Danes redno potekajo dela na projektu rekonstrukcije ceste in se na nekaterih odsekih že približujejo koncu. To ne bi bilo možno brez podpore in potrpljenja krajanov, ki so pri projektu sodelovali že od samega začetka. Čeprav lokalni mediji o ovirah pri izgradnji ceste takratne koalicije in nekaterih lokalnih poslancev niso poročali, krajani na projekt niso pozabili, temveč so nas takšne ovire zgolj spodbudile k večjemu zavzemanju za začetek rekonstrukcije. Projekt rekonstrukcije ceste Dole-Ponikva-Loče nosi močno sporočilo – slovensko podeželje si zasluži enako pozornost kot mestna središča večjih mest. Projekt je zgolj prvi korak pri revitalizaciji našega lokalnega okolja.

E-novice

Ostanite v stiku