Išči

Prenova POŠ Kalobje

ponedeljek , 13 september 2021

Posledice hudih potresov, ki so prizadeli Hrvaško konec lanskega in v začetku letošnjega leta, smo čutili tudi v Sloveniji. Potresi so na Podružnični osnovni šoli Kalobje povzročili škodo, zaradi katere je bilo vodstvo primorano otroke preseliti v prostore gasilskega doma. Tam se je izvajal pouk, preselili so tudi kuhinjo in jedilnico. Čeprav so se otroci bili primorani šolati v slabih, celo neprimernih, razmerah, pa je občinski svet občine Šentjur zavrnil predlog, da se šoli namenijo dodatna sredstva.

Svetniška skupina SDS je na seji občinskega sveta predlagala, da se namenijo dodatna sredstva za POŠ Kalobje, ter da se projekt POŠ Kalobje ponovno vključi med investicije občine Šentjur. Predlog so podprli svetniki SDS, SMC in DeSUS, zavrnili so ga pa svetniki LMŠ, GOŠ, SD, SNS in NSi. Čeprav je župan do volitev 2014 Kalobju obljubljal novo šolo, je projekt iz proračuna občine leta 2015 povsem izginil. Da bi se problematiko končno naslovilo, in bi otroci na Kalobju spet imeli primeren prostor za šolanje, je Jelka Godec sklicala sestanek s pristojnimi. Tako so se 5. maja 2021 sestali župan občine Šentjur, predsednik KS Kalobje, ravnatelj OŠ Hrušovec, ter predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Po sestanku ter upoštevanju opomb MIZŠ na predlagani projekt je bilo dogovorjeno, da MIZŠ pripravi dva nova idejna načrta, ki bosta ustrezala standardom na področju osnovnega šolstva.

Idejni projekti so izdelani, sledijo nove aktivnosti in upajmo, da bodo učenci POŠ Kalobje lahko kmalu pri pouku sodelovali v novem šolskem poslopju. Čeprav je Kalobje majhen kraj, je poln življenja in energije. Je dom mladim družinam, otrokom in mladostnikom, ki si bodo tam nekoč ustvarili svoje življenje. Naša skrb mora biti, da jim zagotovimo lepo otroštvo in kvalitetno izobraževanje, ki jim je popotnica za vso življenje. Prenova POŠ Kalobje je prvi korak pri tem, da v smer kakovostnega izobraževanja in življenja razvijamo tudi slovensko podeželje. V razmislek pa dodajamo še naslednjo objavo: https://www.facebook.com/kalobje/photos/a.132619188157444/575635340522491/

FB šola Kalobje

E-novice

Ostanite v stiku