Išči

Ob začetku leta 2022...

ponedeljek , 17 januar 2022

Novo leto 2022 se je zame 'zaštartalo na polno', zaradi česar sem se šele po več kot dveh tednih uspela ozreti nazaj na leto 2021, ter razmisliti o mojih željah in ciljih za prihajajoče leto. Leto 2021 je tako zame, kot verjetno za vse vas, zaznamoval Covid-19. Kot državna sekretarka v kabinetu Predsednika vlade sem zadolžena za zdravstvo, sektor, ki zadnji dve leti neumorno gara za našo varnost. Ponosna sem, da smo uspeli zaposlene v zdravstvu tudi primerno nagraditi.
 
Sprejet je bil Zakon o javnem naročanju, zame še posebej pomemben dosežek, saj izhaja iz moje Preiskovalne komisije na področju žilnih opornic. Takrat sem obljubila, da bomo uredili referenčne cene v zdravstvu, in ta Zakon je neposreden rezultat tega. Prav tako je bil dosežen Splošni dogovor o zdravstvu, kjer smo dosegli, da lahko družinski zdravniki sprejemajo več pacientov, in bodo pri tem tudi finančno nagrajeni. Tisti, ki nimajo osebnega zdravnika, bodo zdaj lažje prišli do njega, ker je kvota pacientov na zdravnika višja. Nenazadnje pa je bil sprejet tudi Zakon o investicijah, ki omogoča povečano investiranje s strani države v zdravstvene domove, bolnišnice in fakultete. Vsi ti in še mnogi drugi dosežki imajo za vsakega Slovenca neposreden pozitiven učinek, kar pa me žene naprej tudi v letu 2022.
 
To leto bo super volilno leto, ko bomo odločali o prihodnosti Slovenije na vseh ravneh. Poleg samozavestnega dela na državni ravni, je tudi prihodnost mojega lokalnega okolja svetla. Uspeli smo zagotoviti financiranje za novogradnjo OŠ Kalobje, na Ponikvi smo po 13-ih letih čakanja končno dočakali novo cesto, v Šentjurju država sofinancira izgradnjo krožišča s podhodom, da bodo naši otroci varno prišli do šole.
 
Moja želja za 2022 je zelo preprosta – da dobro delamo še naprej. Rezultati truda sedanje vlade so konkretni, občutimo jih v vsakdanjem življenju. Vsakemu posebej se zahvaljujem za zaupanje in podporo, saj #skupajzmoremo, tudi v letu 2022. #zate

E-novice

Ostanite v stiku